Vücuttaki Çatlaklar Neden Olur?
- Ana Sayfa
- Cilt Bakım
- Vücuttaki çatlaklar neden olur?
Vücudunuzdaki çatlaklarla yaşamak zorunda değilsiniz!
Farklı etkenlere bağlı olarak vücudun birçok bölgesinde oluşabilen deri çatlakları, özellikle kadınlarda estetik kaygılara neden olarak zaman zaman psikolojik problemleri de beraberinde getirebilmektedir. Ancak gelişen teknoloji ve yöntemler yardımıyla artık vücut çatlaklarıyla yaşamak zorunda değilsiniz. Çünkü düzenli bakım ve doğru tedavilerle çatlakların belirginliği azaltılabildiği gibi ciltteki görünümü de iyileştirilebiliyor. Çatlak tedavisi uygulamalarının güvenle yapıldığı Özden Aksoy Güzellik Salonu’nda çatlaklarınızın görünümünü azaltabilir, pürüzsüz ve daha sağlıklı bir cilde kavuşmanın mutluluğunu yaşayabilirsiniz.
Görüntüsüyle estetik kaygılara neden vücut çatlakları, aslında cildin dermis tabakasının aşırı gerilmesiyle oluşan deformasyonlardır. Çıplak gözle dahi rahatlıkla görülebilen bu çatlaklar,
cildin sağlıklı, esnek ve genç görünmesini sağlayan kolajen ve elastin proteinlerinin hasar görmesi, kopması ve lifler arasındaki bağın zayıflaması sonucu oluşur. Vücuttaki çatlaklar, birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Ancak bu cilt sağlığı sorununun gelişmesini en çok tetikleyen etkenler ise şunlardır:
- Hızlı kilo alımı ve kilo verme
- Obezite
- Ergenlik döneminde kas yapısının değişmesi
- Gebelik döneminde karın bölgesinin gerilmesi
- Hormonal değişiklikler
- Derinin hassas ve ince yapılı olması
- Cilt yaralanmaları
- Genetik yatkınlık
- Bazı ilaç ve hastalıklar; cildin esnekliğini azaltarak, çatlakların oluşmasına yol açabilir.
Vücut Çatlak Tipleri nelerdir?
Vücudumuzda ortaya çıkan çatlak tiplerine göre tedavi protokolleri ve süreleri de değişmektedir.
- Hamilelik Çatlakları: Kadınların gebelik sürecinde aldıkları kilolar, yaşanılan ödem sorunu, karında ve memelerde oluşan büyümeler, derinin gerilmesine neden olur. Bu durum sonucunda da ciltte farklı derinliklerde dikine çatlaklar oluşur. Bu tip çatlakların, iyice yerleşmeden ve zaman kaybedilmeden onarılması önerilir.
- Ergenlik Dönemi Çatlakları: Ergenlik dönemindeki hızlı büyüme, boy uzaması ve hormonların etkisi çatlak oluşumunu tetiklemektedir. İç bacaklar, baldırlar, bel, göğüs, alt bacak arkası, diz kapağı etrafı ve arkası gibi bölgelerde vücut çatlaklarına sıkça rastlanır.. Vücut, zaman içinde yeterli miktarda kolajen üretimi gerçekleştirerek, çatlakların düzelmesini sağlayabilir. Ancak onarılmamış durumlarda, çatlak tedavisi zaman alabilir.
- Hızlı Kilo Alıp Verme Sonucu Oluşan Çatlaklar: Kilo değişimlerinden kaynaklanan çatlakları onarmak için vücuda destek vermek gerekir. Modern teknolojiyle geliştirilmiş ve kolajen üretimi artıran sistemler sayesinde elastin hücreleri çatlak dokuyu yeniden yapılandırabilmektedir. Bu tür çatlaklar, ergenlik dönemi çatlaklarından daha hızlı bir şekilde tedavi edilebilir.
Çatlak Oluşumu Belirtileri Nelerdir?
Vücudumuzun herhangi bir bölgesinde oluşan çatlakları fark etmek oldukça kolaydır. Genellikle uzunlamasına çizgi şeklinde olup, deride düzensiz ve belirgin bir şekil oluştur. Ciltte oluşturdukları renk değişikliği de dikkat çeken belirtilerinden biridir. Çünkü çatlaklar, oluşmaya başladıkları süreçte mor, kırmızı veya pembe renk ile kendilerini gösterir. Zaman içinde bu renkler, beyaz veya gümüş-beyaz dönüşür. Ayrıca çatlakların oluştuğu bölgelerde kaşıntı hissi oluşabilmektedir.
Çatlaklardan Kurtulma Yöntemleri Nelerdir?
Özden Aksoy Güzellik Salonu’nda çatlak onarımında oldukça etkili ve dünyaca kabul görmüş son teknoloji cihazları ve enzim kombinlerini kullanarak, cildinizi çok daha güzel bir görünüme kavuşturuyoruz. Uyguladığımız çatlak tedavisi yöntemleri ile ciltte kontrollü hasar yaratarak, hem kolajen üretimi tetikliyor hem de çatlak bölgenin kendi kendine onarım mekanizmasını harekete geçiriyoruz. Çatlağın başlangıcı ve aradan geçen zamana da bağlı olarak belirlediğimiz düzenli seans aralıkları ile cildinizi yeniliyor, sizi mutsuz eden çatlak görünümünden kurtarıyoruz.
Çatlaklardan kurtulmak için kullanılan yöntemler:
- Düzenli Cilt Bakımı
- Lazer Tedavisi (Lazer çatlak tedavisi )
- Mikrodermabrazyon
- Retinoid Ürünleri