Çatlak Bakımı
Çatlak Tipleri
Çatlak bakımı etkili yöntemlerden vakumlama sistemimizle, ayda bir seans aralıkları ile gözle görülür ve başarılı sonuçlar elde ediyoruz.
Çatlak Tipleri
- Hamilelik Çatlakları
- Ergenlik Dönemi Çatlakları
- Hızlı Kilo Alıp Verme Sonucu Oluşan Çatlaklar
Çatlakların Oluşma Nedenleri
Çatlaklar; liflerin hasar görmesi sonucunda ortaya çıkar.
Çatlaklardan Kurtulma Yolları
- Düzenli Cilt Bakımı
- Lazer Tedavisi
- Mikrodermabrazyon
- Retinoid Ürünleri
Çatlak Bakımı İşleminden Kareler
Çatlak Bakımı İşleminde Merak Edilenler
Cilt, vücudumuzun en büyük organıdır ve cildin yapı taşlarından biri de kolajendir. Dermis adı verilen cildin orta tabakasında bulunan kolajen, cildin sıkılığını, elastikiyetini sağlayan liflerin oluşturulmasını ve cildin sağlıklı, esnek ve genç görünmesini sağlar. %80 oranındaki kolajen ve %4 oranındaki elastin cildin temel yapısını oluşturan çok önemli yapı taşlarıdır.
Cildin elastikiyetini sağlayan bu protein lifleri, cildin elastikiyetini aşan bir gerilme olduğunda ve bu gerilmenin hızı cildin normalde karşılayabileceğinden daha hızla gerçekleştiğinde, ciltteki kolajen lifleri yeterince esneklik gösteremezler ve hasar görürler. Bu da çatlak oluşumuna yol açar.
Hamilelik Çatlakları:
Ergenlik Dönemi Çatlakları:
Hızlı Kilo Alıp Verme Sonucu Oluşan Çatlaklar:
Çatlak Onarımında oldukça etkili ve dünyaca kabul görmüş son teknoloji cihazlarla ve enzim kombinlerimizle cildinizi çok daha güzel ve doğal bir görünüme kavuşturuyoruz. Kontrollü hasar yaratarak hem kolajen üretimi tetikliyor hem de çatlak bölgenin kendi kendine onarım mekanizmasını tetikliyoruz.
Çatlağın başlangıcı ve aradan geçen zamana da bağlı olarak belirlediğimiz düzenli seans aralıkları ile ciltte yenilenme ve tekrar eski görünümüne dönüşmesini sağlıyoruz.
Renk Değişikliği: Çatlaklar genellikle başlangıçta mor, kırmızı, pembe veya mor renkte görünür. Zaman içinde bu renkler solabilir ve çatlaklar beyaz veya gümüş-beyaz renkte olabilir.
- Şekil: Çatlaklar genellikle uzunlamasına çizgi şeklinde olup, deride düzensiz ve belirgin bir şekil oluşturabilirler. Hamilelikte genellikle karın bölgesinde, kilo alımı veya hızlı büyümeyle ilgili olarak bel, kalça, uyluk gibi bölgelerde olabilirler.
- Dokunma: Yeni oluşmuş çatlaklar genellikle dokunulduğunda cilt altındaki dokularda bir boşluk hissi verebilir. Oluşan çatlaklar genellikle cilt altındaki bağ dokusunun zayıflaması nedeniyle ortaya çıkar.
- Kaşıntı: Çatlaklar oluştuğunda, bu bölgelerde kaşıntı hissi oluşabilir. Ancak, her çatlak durumunda kaşıntı olmayabilir.
- Hızlı Büyüme veya Kilo Artışı: Hızlı kilo alımı veya büyüme süreci, çatlak oluşumunun tetikleyicisi olabilir. Hamilelik sırasında karın bölgesindeki derinin hızla genişlemesi gibi durumlar çatlaklara neden olabilir.
- Morluk ve İnflamasyon: Yeni oluşmuş çatlaklar genellikle çevreleyen bölgede hafif bir morluk ve iltihaplanma ile ilişkilendirilebilir.
İşlem hakkında daha fazla bilgi almak için bölgesel zayıflama hakkındaki blog yazısını okuyabilirsiniz. Özden AKSOY Güzelliği sosyal medyadan takip edebilirsiniz.